Recepty
Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem
SUROVINY: Medový přeliv:
- 400g uzeného vcelku - 2 lžíce medu
- 1 sáček mraženého hrášku - 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce másla - špetka černého pepře
- 1 lžíce hladké mouky - špetka soli
- 1 lžička cukru moučky - 1 svazek petrželky
- špetka soli
- 1 lžíce olivového oleje
PŘÍPRAVA
1. Maso nakrájíme na plátky silné 0,5cm. Hrášek povaříme v osolené vodě asi deset minut a vodu slijeme.
2. K hrášku přidáme rozpuštěné máslo, zaprášíme vše lžící mouky, lžičkou moučkového cukru a osolíme.
3. Pánev potřeme olivovým olejem a zprudka na ní osmahneme plátky masa.
4.Přeliv si připravíme tak, že vidličkou v misce rozšleháme med, sójovou omáčku, špetku čerstvě namletého pepře a sůl.
Dáme prohřát do mikrovlnky a přidáme nasekanou petrželku. Hotové maso spolu s hráškem dáme na talíře a polijeme medovým přelivem. Dobrou chuť
TIP: Medový přeliv nezahříváme na příliš vysokou teplotu, protože med zahříváním uvolňuje toxiny.