Recepty

Uzené maso s medovým přelivem a s hráškem

SUROVINY:                                            Medový přeliv:

- 400g uzeného vcelku                            - 2 lžíce medu           

- 1 sáček mraženého hrášku                    - 4 lžíce sójové omáčky

- 1 lžíce másla                                      - špetka černého pepře

- 1 lžíce hladké mouky                           - špetka soli

- 1 lžička cukru moučky                         - 1 svazek petrželky

- špetka soli

- 1 lžíce olivového oleje

PŘÍPRAVA

1. Maso nakrájíme na plátky silné 0,5cm. Hrášek povaříme v osolené vodě asi deset minut a vodu slijeme.

2. K hrášku přidáme rozpuštěné máslo, zaprášíme vše lžící mouky, lžičkou moučkového cukru a osolíme.

3. Pánev potřeme olivovým olejem a zprudka na ní osmahneme plátky masa.

4.Přeliv si připravíme tak, že vidličkou v misce rozšleháme med, sójovou omáčku, špetku čerstvě namletého pepře a sůl.

   Dáme prohřát do mikrovlnky a přidáme nasekanou petrželku. Hotové maso spolu s hráškem dáme na talíře a polijeme medovým přelivem.        Dobrou chuť

TIP: Medový přeliv nezahříváme na příliš vysokou teplotu, protože med zahříváním uvolňuje toxiny.   

Recepty

Utajená sekaná (pro 2 osoby)

28.07.2011 08:38
UTAJENÁ SEKANÁ (pro 2 osoby) 250g sekané 250g bok v pepři nebo anglická slanina 250g eidam plátky kmín celý, nebo drcený POSTUP: Sekanou nakrájíme na 2cm široké plátky a ty pak překrojíme na 2cm široké špalíčky. Každý zvlášť obalíme plátkem sýra a na něj plátek boku v pepři. Uložíme na plech,...

Recepty

Kuřecí maso s cuketami na pivu

28.07.2011 09:07
KUŘECÍ MASO S CUKETAMI NA PIVU 500g kuřecích prsou, sůl, pepř, 1-2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 střední mladá cuketa, 1 sklenka piva, 1 pórek Postup: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Nudličky orestujeme...